Els passats 26 i 27 de gener va tenir lloc a València la V trobada estatal de la comissió 8M on ens vam reunir prop de 500 dones dels diferents territoris de l'Estat.

L'esdeveniment -celebrat tot just a un mes i mig de la propera vaga del 8M- no ha estat aliè a l'extraordinari desafiament que la rebel•lió de les més oprimides ha suposat per al sistema i per als que, des de la seva posició de poder a escons, ocupant butaques en els consells d'administració de la banca o l'Ibex 35, treuen rèdit econòmic i ideològic de la prostració de les dones de la classe obrera. La maduresa i determinació amb què els sectors més explotats i colpejats de les dones han aixecat la bandera de lluita contra el sexisme i la violència que s'exerceix diàriament contra nosaltres, l'austeritat i la precarietat, està empenyent al moviment feminista a dilucidar sobre amb quins mètodes de lluita podem avançar i contra qui hem de dirigir les nostres forces per a conquerir la nostra emancipació.

D'aquesta manera la trobada ha tornat a posar sobre la taula debats decisius que recorren el moviment feminista i el divideixen de manera irreconciliable. D'una banda aquelles que volem impulsar la lluita i l'organització del moviment entre les dones oprimides, les de classe obrera, mà a mà amb la resta de sectors explotats de la societat per a desafiar conseqüentment l'opressió masclista i classista del sistema capitalista. A l'altra banda aquelles que advoquen per un moviment transversal que omet l'opressió de classe de la dona treballadora. Col•locant la dona en abstracte per sobre de la classe i ideologia. I d'aquesta manera, obrint la porta perquè la dreta, empresaris i la classe dominant trobin un espai còmode per colar ideològicament els seus interessos en el nostre moviment per tal d'assimilar la lluita feminista i fer-la inofensiva davant del sistema.

Fora el lobby proxeneta del nostre moviment!

Des de Lliures i Combatives hem denunciat insistentment en el si de la comissió del 8M que les encarregades d'organitzar els debats imposin silenci davant d'una de les formes més terrorífiques de violència i masclisme per a les dones pobres com és l'esclavitud sexual de la prostitució, així com la censura per aquelles que manifestem una postura abolicionista.

Mantenir aquesta posició per part de les moderadores i organitzadores de la comissió no només silencia i invisibilitza a les més de 600.000 dones que estan tancades en bordells per la màfia proxeneta a l'Estat Espanyol, que són traficades, violades i torturades diàriament sense possibilitat de denunciar, sinó que a més dóna via lliure a la campanya que el lobby proxeneta està tractant de portar endavant per a presentar els seus negocis criminals com una activitat econòmica respectable. Fins al punt existeix aquesta tàctica conscient que a la Trobada de València se'ns va pretendre fer empassar amb la participació de les integrants del organització-tapadera pro regulacionista "OTRAS" com a "companyes i germanes de lluita i d'opressió".

Les companyes de Lliures i Combatives vam denunciar aquesta ingerència del lobby proxeneta en els espais i debats del moviment com un intent d’utilitzar el feminisme per a blanquejar la violència de la indústria de l'explotació sexual i reproductiva i també vam exigir la seva immediata expulsió de la trobada i el posicionament abolicionista per part de la comissió 8M.

Tal com vam explicar, "OTRAS" no és un espai d'autoorganització de dones que són prostituïdes, sinó un altaveu de la màfia-patronal de la indústria del sexe per a legalitzar l'esclavitud sexual. Potser això expliqui per què "OTRAS", tot i que ha rebut més de 25.000 euros en subvencions de l'Ajuntament de Barcelona, no s'ha manifestat en contra dels casos flagrants d'impunitat que han deixat al descobert la connivència de l'aparell de l'Estat amb la tracta i propietaris de prostíbuls, com el cas "Carioca", o que els assassinats de dones prostituïdes siguin invisibles, sinó que ha centrat tota la seva activitat en vendre'ns les bondats de la prostitució. Potser també expliqui per què la seva portaveu, Concha Borrell, viu de cobrar 90 euros per "cursos pràctics de formació a prostitutes". A la seva pàgina web apareixen altres cursos realitzats per l'associació-empresa de la qual és propietària, com "Fes-me la mamada de la teva vida", un curs només per a homes que costa 60€ i té 90 minuts de durada, i la informació deia el següent: "Molts de vosaltres us queixeu que les santes, i fins i tot algunes putes, no us la xuclen bé. Creiem que no és tant un problema que no sàpiguen utilitzar la seva boca i la seva llengua, sinó que no sabeu dirigir-les. Us deixeu emportar pel plaer que sentiu, però no us adoneu veritablement de què us produeix un extraordinari delit. Aquest taller, com la resta dels que organitzem, és pràctic. És a dir, les mamades seran de veritat. Res de dildos, ni plàtans, ni cogombres, que estan bé per a mossegar, però per xuclar sempre ve més de gust una polla en tota la seva extensió". No és això proxenetisme encobert? No obstant això, l'escàndol majúscul d'obrir de bat a bat les portes de la trobada al lobby proxeneta i a les seves portaveus no va quedar només aquí.

El més greu de tot és que quan les companyes de Lliures i Combatives vam exigir que les defensores del tràfic i explotació sexual de dones no tenien cabuda als nostres espais d'organització i de lluita, vam ser novament censurades mentre les moderadores s’apuraven a obrir una sala perquè les portaveus del lobby proxeneta poguessin explicar les seves reivindicacions i fer campanya per a la legalització de la prostitució.

Les organitzadores i moderadores de la Trobada, algunes d'elles vinculades a Anticapitalistes, al PCE, a CCOO i altres directament defensores del feminisme transversal van justificar aquesta vergonyosa maniobra sota el pretext que "totes hem de escoltar-nos" i que són igual de vàlides les opinions de totes les dones dins del feminisme. Una posició que des de Lliures i Combatives ens neguem en rotund a acceptar. No totes les dones som iguals. Aquest gran moviment s'ha posat en peu per la lluita de les oprimides, de les treballadores, de les explotades i no és patrimoni dels interessos de les dones que tenen una posició de poder en aquesta societat, de les multimilionàries que es privilegien i s’enriqueixen a costa nostra. Hauríem d’escoltar de la mateixa manera l'opinió de la jutgessa que amb el seu vot favorable va deixar en llibertat a La Manada que l’opinió de la víctima de la violació múltiple perseguida per la justícia patriarcal? Hauríem d'acceptar per igual en el nostre moviment la posició de la presidenta de la patronal exigint que la reforma laboral afavoreixi a la no contractació de les dones en edat de quedar-se embarassades que la d'una Kelly defensant-se contra la precarietat? És igual de legítima la veu d'Ana Patricia Botín que la d'una dona pobra desnonada pel seu banc? Doncs pels mateixos motius no acceptem que dones que s'enriqueixen amb el tràfic i l'explotació sexual d'altres dones trobin en el nostre moviment una bandera per legitimar socialment seus negocis.

L'esclavitud sexual no és un treball!

Molt al contrari, aquest moviment ha de posar-se al servei de la defensa genuïna de les víctimes de l'esclavitud sexual. Però això no es pot fer tractant d'humanitzar o normalitzar la seva situació de pobresa, extorsió i violència extrema amb l'eufemisme de "treballadores del sexe". Una argúcia amb la qual lamentablement les organitzadores de la V Trobada estatal van tractar d'introduir per la porta del darrere la regularització de la prostitució dins les reivindicacions programàtiques de la vaga en un plenari sense possibilitat d’obrir torn de paraules per a rebatre o corregir aquesta posició.

Aquesta postura és precisament la corretja de transmissió per a disseminar els interessos dels proxenetes en presentar com una activitat econòmica respectable que pugui treure beneficis de la cosificació, deshumanització i la compravenda del cos i la sexualitat de les dones. L'única manera de poder garantir els drets i dignificar les condicions de vida de les prostitutes, de treure-les de la situació d'extrem risc que viuen i la seva situació de vulnerabilitat és assegurar que les seves condicions materials els hi permeten la independència econòmica que faci possible que no depenguin de res ni de ningú, que faci possible que no hagin de vendre el seu cos per a subsistir i que no hagin de callar ni aguantar res contra la seva voluntat. És a dir, defensar obertament un programa de lluita per a acabar amb l'austeritat, la precarietat, la desocupació que ens colpeja amb especial duresa a les dones de la classe treballadora i que garanteixi unes condicions de vida dignes. Però també apuntar i desemmascarar a tots i totes les que treuen profit de l'explotació sexual i el tràfic d'éssers humans i als seus còmplices en aparells policials, jutjats, i governs.

Per un moviment d'alliberament de la dona treballadora genuïnament combatiu, revolucionari i anticapitalista!

Des de Lliures i Combatives entenem que aquest punt, la defensa dels drets de les prostitutes i la lluita contra els que es fan rics a costa d'explotar-les i esclavitzar-les ha de ser una de les nostres reivindicacions. Per la nostra banda estem posant tot el nostre esforç perquè el 8 de març siguem milions de dones joves i treballadores en peu de guerra contra el sistema capitalista, contra la seva violència masclista i patriarcal, contra la dreta i els seus aliats, contra els que retallen els nostres drets socials i democràtics, contra els paràsits i paràsites que viuen de explotar-nos cada dia.

Sabem que la lluita és l'única manera per a conquerir els nostres drets perquè la nostra emancipació mai vindrà dels parlaments, ni dels pactes d'Estat ni serà una concessió graciosa dels poderosos. La conquistarem, lluitant al costat dels nostres companys - la resta dels oprimits – per a transformar la societat.

Volver

IR

SE

201008_3.jpg

  Adquiere aquí esta publicación