Tan sols uns dies després que el Tribunal Suprem, fruit de la incansable lluita que el feminisme combatiu ha lliurat durant els últims anys, reconegués finalment el cas de La Manada de Navarra com agressió i no com abús sexual, la justícia masclista i patriarcal torna a fer un pols a les i els que lluitem per una vida digna lliure de violència masclista.

Aquest dijous  4 de juliol s'ha reprès el judici contra la Manada de Manresa, un grup de 7 homes, actualment en llibertat condicional, que van violar una menor de 14 anys l'any 2016 a Manresa, Barcelona. Seguint l'exemple del Tribunal Superior de Justícia de Navarra (TSJN) amb els 5 violadors de la Manada, la Fiscalia acusa aquests individus de delicte per abús sexual i no per violació. Però sembla que cal recordar a aquesta judicatura franquista què és una violació. Si un home adult trasllada a la menor, intoxicada d'un ‘botellón’, a una fàbrica abandonada fins a una caseta vella, on la viola, això no és abús, és violació. Si tot seguit avisa els seus sis amics, majors d'edat, per penetrar-la per torns de 15 minuts cadascú, "i sense trigar", això és una violació. Quina vergonya i quin escàndol que davant aquests fets la fiscalia únicament parli d’"abusos"!

Però el pitjor és que no només no se'ls acusa per violació, sinó que a sobre es culpa a la víctima d'aquesta agressió detestable per "no haver-se resistit prou" pel fet de trobar-se sota els efectes de l'alcohol i les drogues. Un cop més aquesta justícia mostra la seva veritable cara i protegeix els culpables mentre culpa les víctimes.

Això és una autèntica provocació a les i els que hem fet justícia contra els violadors de La Manada de Navarra i deixa molt clar com la sentència del Tribunal Suprem condemnant per violació no és el reflex de cap regeneració de l'aparell judicial, sinó de la lluita en els carrers. Aquesta mobilització extraordinària de les dones joves i treballadores al costat dels nostres companys, ha posat en dubte la "justícia" sota el sistema capitalista, un sistema que ens oprimeix i humilia cada dia. Per això, aquesta nova Manada ens torna a confirmar que el fuet que castiga especialment a les joves i dones treballadores no l’empunyen només cinc pomes podrides, o en aquest cas recent, set. Com hem cridat una i altra vegada als carrers de tot l'Estat, ¡el ramat és el sistema! Mentre uns ens violen, uns i altres, utilitzant les institucions, els protegeixen i ens deixen indefenses. No és cap casualitat que la menor davant la proximitat del judici hagi patit una recaiguda d’"ansietat, tristesa i por". És la reacció a la qual ens empeny aquest sistema corromput que vol mantenir la nostra lluita a ratlla, ofegant-nos contínuament i donant-nos unes engrunes de tant en tant.

Però si alguna cosa ha demostrat el moviment feminista aquests últims anys és la força abassegadora que tenim quan sortim als carrers a defensar els nostres drets i les nostres vides. Per això, lluny d'abandonar la lluita per ficar-nos a casa, seguirem omplint els carrers i assenyalant tots i totes les culpables de la nostra opressió. I això passa per expulsar de les institucions i de la judicatura a tots els i les jutges franquistes i masclistes i posar la justícia al servei de la classe treballadora, per incloure una assignatura d'educació sexual inclusiva i en llibertat en el sistema educatiu que combati la cultura de la violació i, per descomptat, per acabar amb aquest sistema podrit que protegeix i empara la violència contra nosaltres.

El dilluns 8 de juliol totes i tots als carrers!

No és abús, és violació! Jo sí que et crec!

 

Catalunya:

Barcelona: 18h Plaça Sant Jaume

Girona: 18h plaça del Vi

Tarragona 18h Plaça de la Font

 

País Valencià:

València: 20h Plaça ajuntament

Alacant: 19:30h Pl. Ajuntament

Castelló: 20h Pl. Ajuntament

 

Illes Balears

Palma: 20h Cort

Volver

IR

SE

201008_3.jpg

  Adquiere aquí esta publicación