12h · Concentracions estudiantils 

Per la tarda · Manifestacions unitàries del moviment feminista

Ens volem vives, lliures i combatives!

Durant els últims anys hem viscut un autèntic despertar de milions de dones mobilitzant-se massivament contra un sistema profundament masclista, que exerceix la violència i l’explotació d’una forma especialment cruel contra nosaltres. 

En aquesta lluita, les joves, les treballadores, hem combatut les polítiques que ens imposen els governs capitalistes, entre els quals destaca el PP per dret propi. Ells són qui han aprovat una reforma educativa franquista que dóna privilegis a l’Església amb milers de milions d’euros, per a que segueixin disseminant els seus missatges sexistes, homòfobs i contra el dret a l’avortament. És la dreta qui retalla els serveis socials que carreguen a les nostres espatlles, condemnant-nos a l’esclavitud domèstica, la qual ens desnona de les nostres cases i enriqueixen als empresaris imposant-nos salaris miserables i condicions discriminatòries al lloc de treball.

Però a més a més, el govern de Rajoy ha atorgat una gran impunitat als maltractadors: al 2016 es van realitzar 142.893 denuncies per violència masclista però només 2 de cada 10 van acabar condemnades. I davant de cada nova víctima  hem d’escoltar el mateix discurs de sempre. Els representants del PP posen gest seriós, guarden minuts de silenci i es lamenten: Per què no havia denunciat? Desprès es reivindiquen defensors de la igualtat, fins i tot feministes!, com proclamen algunes de les seves dirigents. No es pot ser més hipòcrita. Ells i elles són els primers responsables d’aquesta situació! 

La violència contra les dones és institucional i està emparada pels tribunals de justícia. Els casos de Juana Rivas o de la jove víctima de la Manada ho demostren de forma clara. No es tracta de decisions individuals de jutges i jutgesses sexistes. Parlem de tot un sistema i un entramat que ens colpeja amb força i ens envia un missatge a totes: Aneu amb compte! Si denuncieu la realitat que viviu, el maltractament, una violació, l’assetjament o qualsevol altra forma de violència, haureu de passar un calvari i sereu qüestionades en tots els aspectes de la vostre vida. El judici serà contra vosaltres i potser no només a un tribunal sinó també a platós de televisió.

El 8 de Març: Vaga General estudiantil contra la violència masclista!

Des de Lliures i Combatives i el Sindicat d’Estudiants entenem que és necessari mostrar tota la nostra indignació de manera organitzada i contundent. Per això participarem activament en la vaga feminista que s’ha convocat per al proper 8 de Març a escala internacional. Concretament fem una crida a totes les estudiants, i també als nostres companys de classe, a la Vaga General estudiantil, a buidar les aules de tots els instituts i universitats i a omplir els carrers, participant a les concentracions i manifestacions unitàries que es celebraran aquest dia a centenars de ciutats i localitats de l’Estat espanyol i de tot el món.

Sabem que l’única manera d’acabar amb la nostra opressió és amb l’organització col·lectiva i la mobilització als carrers. Hem demostrat la força que tenim quan ens posem en marxa: a les manifestacions massives als Estats Units contra Donald Trump, amb el moviment #NiUnaMenos a l’Amèrica Llatina, a Polònia pel dret a l’avortament, al capdavant del moviment contra els desnonaments o com les Kellys i les Espartanes de Coca-Cola En Lluita en defensa d’unes condicions de treball dignes. El 8 de Març del 2017 vam ser milions als carrer de tot el món aixecant un crit ensordidor contra la violència masclista i l’opressió capitalista, i aquest any ho serà encara més.

Per això us convidem a organitzar-vos amb nosaltres a Lliures i Combatives, per a construir un feminisme anticapitalista i revolucionari, i unir les forces de totes les que patim l’opressió i la violència del sistema en una mateixa lluita per transformar la societat.

Totes i tots a la vaga general estudiantil el 8 de Març!

Totes i tots a les manifestacions!

 

12h: Concentracions estudiantils

CATALUNYA

Barcelona: Pl. Universitat

Tarragona: Pl. Imperial Tàrraco

Girona: Pl. de la Constitució

Lleida: Pl. Ricard Vinyes

PAÍS VALENCIÀ

València: Pl. Los Pinazo (davant la Delegació de Govern)

I per la tarda, totes i tots a les manifestacions unitàries del moviment feminista!

Uneix-te a Lliures i Combatives, i construeix amb nosaltres el feminisme anticapitalista i revolucionari al teu Institut, universitat i barri

• Ja n’hi ha prou de justícia masclista! Càstig exemplar als responsables de totes les violacions i agressions físiques i psicològiques a dones. 

• Increment dràstic de les ajudes econòmiques i de cases refugi per a dones víctimes de la violència masclista.

• Fora la religió de les aules. Ja n’hi ha prou de missatges masclistes i homòfobs. Derogació immediata de la LOMCE.

• Dret a l’avortament lliure, gratuït i segur. Accés a l’educació sexual i serveis de planificació familiar públics i de qualitat en tots els instituts i facultats. 

• Escoles infantils públiques i gratuïtes en cada barri i/o centre de treball, que permetin compaginar la feina amb la maternitat.

• Servei públic d’escoles infantils, atenció a la dependència, bugaderies, menjadors, neteja de la llar...digne i gratuït per acabar amb l’esclavitud de les tasques domèstiques. 

• Derogació de la reforma laboral. Salaris dignes per a la dona treballadora. Sancions exemplars contra les empreses que es neguen a contractar-nos o que ens fan fora de la feina per estar embarassades, complir amb els estàndards estètics, etc. 

• Fi dels negocis multimilionaris que trafiquen amb el nostre cos! Contra la prostitució, el tràfic de dones i els ventres de lloguer. El nostre cos no està en venda! Fora el cànon de bellesa que ens imposen les grans multinacionals que alimenten prejudicis i traumes, i encoratja la violència contra les dones.

Volver

IR

SE

201008_3.jpg

  Adquiere aquí esta publicación