Prou impunitat per als violadors i els rics! Tota la nostra solidaritat amb la víctima

CONCENTRACIÓ divendres 3 de febrer a les 18h a Pl. Sant Jaume

El passat 21 de gener va ser detingut l'exjugador del Barça Dani Alves després de la violació d'una noia de 23 anys a la discoteca Sutton de Barcelona. Les evidents i descarades contradiccions d'Alves en el seu desesperat intent de demostrar la seva innocència durant l'interrogatori, les gravacions de la discoteca, les declaracions de nombrosos testimonis i l'atenció a la víctima realitzada per la Unitat Central d'Agressions Sexuals (UCAS), ha obligat la justícia a enviar Dani Alves a presó preventiva sense fiança.

No obstant, ja està activa tota la maquinària mediàtica i judicial d'aquest sistema per a alliberar Alves i assegurar la seva impunitat. Per això des de Lliures i Combatives diem: cap confiança en aquesta justícia masclista i patriarcal! No podem baixar la guàrdia!

El sistema al rescat d'un ric d'extrema dreta

En els últims dies estem assistint a un espectacle vergonyós als mitjans de comunicació. Titulars i vídeos a la premsa destacant que la mare de Dani Alves està “destrossada” i que confia en la seva innocència; donant una audiència de masses a les declaracions del seu germà en les quals afirma que la víctima és el propi Dani Alves i que ha caigut en un “parany dimonicodiabòlic”. Les declaracions del seu advocat, l'ultradretà Cristóbal Martell –qui també ha defensat corruptes del PP i als Pujol– dient que el moviment feminista és “el nou gestor de la moral social” i que està “adquirint en el sistema penal una veu més enllà d’allò raonable”, ho diuen tot.

Alves, a més d'un violador, és un reaccionari seguidor de Bolsonaro, que en les últimes eleccions va demanar el vot per a aquest feixista afirmant “el Brasil per sobre de tots i Déu per sobre de tot”.

Les seves declaracions donant a entendre que com té diners no té necessitat de violar, no només suposa una horrorosa justificació de les agressions sexuals, sinó que mostra el classisme menyspreable amb el qual actuen els rics, que sotmeten les dones o les persones que treballen “per a ells” amb naturalitat i sense cap mena de conseqüència.

Això passa cada nit

Ara, a més, hem de sofrir una campanya propagandística de les patronals de l'oci nocturn que, per a rentar-se la cara, han demanat personar-se en la causa contra Dani Alves.

El que va succeir a la Sutton passa totes les nits a totes les discoteques fruit de la mercantilització que el capitalisme fa dels cossos de les dones. Els milions que aquestes macrodiscoteques guanyen estan molt relacionats amb vendre'ns com si fóssim un producte més en els bars i locals: entrada gratis per a fomentar la presència d'homes i el consum d'alcohol, copes gratis a canvi de ser “simpàtiques” amb els VIP i un llarg etcètera que totes coneixem.

Segons l'últim protocol disponible de la Generalitat sobre violències sexuals en entorns d'oci de 2019, el 20,9% d'agressions es produeix en aquests espais. El cas Dani Alves s'ha fet més visible perquè implica un futbolista d'elit, però és la realitat per a milions de noies i dones que sortim a gaudir, ballar o passar una estona amb les nostres amigues per la nit.

La justícia patriarcal no funciona. La lluita és l'únic camí!

No han faltat veus des de l'esquerra reformista que posen d'exemple el Cas Alves per a defensar que, amb alguns retocs legislatius, “la justícia funciona”. Però només cal veure tots els mecanismes que s'estan posant en marxa perquè aquest violador quedi en llibertat provisional per a adonar-se’n que aquesta judicatura classista només protegeix els nostres agressors.

La víctima d'Alves ha hagut de renunciar a la indemnització econòmica (que li correspon per dret!) perquè la creguin. Els jutges i jutgesses franquistes ens declaren la guerra dia rere dia amb sentències de vergonya. A Barcelona, les denúncies d'agressions sexuals han augmentat un 31% respecte del 2019. No ho podem permetre.

Lliures i Combatives cridem a una concentració aquest Divendres 3 de febrer a les 18h a la Plaça Sant Jaume de Barcelona per a enviar un missatge molt clar: volem justícia per a totes les víctimes i la fi de la violència contra nosaltres. Aquest divendres sortim als carrers per a mostrar la nostra solidaritat amb la companya agredida i exigir un càstig exemplar per a Dani Alves. Germana, aquí està la teva manada!

Volver

IR

SE

ERL logo banner

portada mujeres revolucion rgb

  Adquiere aquí esta publicación 

 

 

banner ERL web2