Assemblea dilluns 13 de febrer per organitzar la nostra resposta i la vaga estudiantil del 8M · 17h a l’Àgora del Campus de la UJI (Castelló)

És més que conegut que a la Universitat Jaume I (UJI) de Castelló imparteixen classe diferents professors implicats en casos d’assetjament sexual cap a alumnes. Malgrat que els seus noms i cognoms són més que coneguts, el Rectorat continua protegint a aquests impresentables permetent que continuen amb la seua carrera docent com si res no passés, donant peu a que aquests comportaments es repliquen i continuen.

No és un cas aïllat. Tocaments a estudiants i altres professores, comentaris indecents i obscens, insinuacions sexuals per millorar la nota, propostes de cites privades per a “compartir aspectes de les assignatures”... s’han succeït des de fa més de 10 anys. La denuncia que va fer esclatar tot pels aires va ser el 25 de novembre de 2019, on més de 100 testimonis anònims van treure-ho tot a la llum. La culpabilitat dels tres professors protagonistes d’aquestes pràctiques repugnants està més que provada. Malgrat això, la UJI continua rentant-se les mans, excusant-se cínicament i convertint, en els fets, una Universitat pública en un espai totalment insegur per a les dones i joves.

Un dels cassos més coneguts és el de Francisco José López Cantos, que actualment imparteix Fonaments de Teoria de la Comunicació. L’any 2014 va ser suspès amb tres mesos de treball i sou per totes les denuncies que va rebre. I ja està. Des d’aleshores continua sent un professor més encarregat de classes pràctiques i teories, tutories i avaluació d’alumnes. Evidentment, la gran majoria d’estudiants no volen participar en les seves classes pel perill que aquest energumen suposa.

No volem compartir aula amb depredadors sexuals. No volem estudiar amb por. Lliures i Combatives i el Sindicat d’Estudiants portem anys exigint que els professors assetjadors han de ser expulsats de forma immediata de la UJI i apartats de la carrera docent. Ara que s’apropa el 8 de març, tornarem a viure un espectacle hipòcrita per part de la Universitat, que tornarà a decorar els seus edificis amb temàtica feminista i farà moltes declaracions sobre el seu compromís amb la igualtat. Cal ser pocavergonya! Si de debò recolzaren la lluita contra el masclisme, prendrien mesures contundents de forma immediata.

Ni un pas enrere! Assemblea del Sindicat d’Estudiants i Lliures i Combatives

Les i els estudiants no mirarem cap a una altra banda. Per això convoquem una ASEMBLEA OBERTA el proper dilluns 13 de febrer a les 17h a l’Àgora del Campus de la UJI per debatre i decidir quines propostes i pla de lluita podem impulsar. Fem una crida no només a l’estudiantat de la Universitat, sinó també a professores, treballadores, a totes i tots els estudiants d’ESO, Batxillerat i Formació Professional de Castelló a participar-hi. Aquesta és la millor manera d’organitzar la nostra resposta i preparar la VAGA ESTUDIANTIL FEMINISTA del 8 de març a Castelló: unint les diferents reivindicacions i les nostres forces per combatre la violència masclista des de la lluita massiva de la joventut i les dones de la classe treballadora.

Volver

IR

SE

ERL logo banner

portada mujeres revolucion rgb

  Adquiere aquí esta publicación 

 

 

banner ERL web2